Yesss!

Da vi flyttet hit til Cambridge hadde vi én plan: Ett års studier på min mann mens jeg hadde et års ekstra ulønnet permisjon fra min jobb. Så skulle vi hjem. Tilbake til våre jobber, huset vårt, barnehage, familie, venner og livet sånn som vi kjente det.

Sånn ble det ikke!

Jeg har aldri vært så glad i uforutsigbarhet. Nå begynner jeg å bli overraskende god på det!

Jeg var ganske humørsyk og stresset forrige sommer, da vi begge hadde sagt opp jobbene våre hjemme uten at vi visste noen ting av hva planen for neste år var. Jeg brukte utrolig mye tid på å gruble og tenke over ting jeg egentlig ikke hadde fnugg av kontroll over!

Men så ordnet det seg med jobb for oss begge og leilighet i siste liten.

Ting har en tendens til å falle på plass. Livet er jo uforutsigbart, selv om vi liker å tro at vi har kontroll! Hvem vet hva som venter i morgen? Det er vanskelig å ha det fint – her og nå – hvis man konstant går og legger planer og tenker på hva som venter rundt neste sving.

Nå har vi levd i usikkerhet igjen, fordi mannen min sin kontrakt utløper i juni. Det er de samme problemstillingene som i fjor: Skal vi hjem eller skal vi bli her i England et år til? Hvor langt rekker pengene? Når må vi bestemme oss?

Merkelig nok har jeg ikke spandert så mange kalorier på å gruble denne gangen. Jeg har blitt flinkere til å leve i usikkerhet. Det er en god erfaring å ha med seg for en kontrollfrik som meg, som ikke en gang liker å gå helgen i møte uten å ha planene klare!

Og så, helt ut av det blå, fem uker før kontrakten utløper og det ikke har sett så lyst ut for forlengelse, dukket det opp et tilbud. En jobb som strekker seg i alle fall frem til jul.

Yess!!

Vi fortsetter vår rotløse tilværelse en stund til. Og hvem vet hvor vinden blåser oss etter det?

Er du god på å takle uforutsigbarhet?

God fredag til deg!

Yess!!

16 tanker om “Yesss!

 1. casadidriksen

  Tror jeg er rimelig god på å takle uforutsigbarhet selv om jeg vel ikke riktig har gjort de store sprangene som dere. Så flott at det har ordnet seg.. Og det må jo være fint med litt lengre tid der borte nå når dere liksom er «innkjørt» og kjent der..

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, det er nettopp det! Det var et styr å pakke seg ut og komme seg utenlands, så vi har lyst til å være helt sikre på at vi er «ferdig» når vi vender snuten hjem igjen. Gratulerer med siste familietilskudd! 🙂 🙂 Klem

   Svar
 2. Kirsti

  Hurra for folk som tar utfordringer og hopper uti det!
  Jeg er mest glad i forutsigbarhet. Det sier vel sitt at jeg har hatt samme jobb i snart 22 år… ikke samme oppgaver da, har hatt litt utvikling, men flytting og bytting er ikke min greie. Jeg ser derimot opp til folk som tørr mer enn meg! Så kan jeg heller være ett slags fast punkt, for meg sjøl og andre 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Høres greit ut, det 🙂 Å takle uforutsigbarhet tror jeg er noe de aller fleste må trene litt på! Fin dag til deg!

   Svar
 3. solveig synnøve holmby

  Så bra!! Grattis!! Og masse lykke til! Jeg tror ikke på tilfeldigheter og ingenting er tilfeldig. Når en dør åpnes, lukke en annen og vi kan gå videre inn i det ukjente med en større enn oss som har kontroll og som ser neste skritt vi skal ta, før vi ser det selv. Kos deg og nyt tiden i Cambridge. Dere er tøffe 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Takk for det! Og der tenker vi likt. Det er en større enn oss, som har en plan for oss. Både i de store og i de små tingene. Det gjelder å huske på det og stole på at det ordner seg selv når det ikke ser helt sånn ut og selv om det kanskje ikke blir helt som man hadde tenkt 🙂 Fin dag til deg!

   Svar
 4. Line

  Jeg øver og øver på å slippe kontrollen og godta at livet er nettopp uforutsigbart, og det kommer seg! Det er jo egentlig poengløst å bekymre seg for noe man egentlig ikke vet om man trenger å bekymre seg over, for da mister hverdagen litt av gleden.. Hoppe i det og ta ting på sparket – ja!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, men det er en treningssak å lære seg å slippe kontrollen, både i de store og i de små tingene. Bekymringer er som regel ikke annet enn fastkjørte tanker, og veldig ofte bekymrer man seg helt uten grunn. Likevel er det så vanskelig å ikke gjøre det! Verdt å øve seg på – ja! 🙂

   Svar
 5. Diaperdiva

  Å fantastisk, så flott det ordnet seg!! 😀 Jeg er en mester i å bekymre meg… og da er det alltid fint å lese sånne linjer som dette, og å bli minnet på at det er ingen vits i.. for det ordner seg jo!! 😉

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Det er nettopp det! Bekymringer og grublerier er utrolig plagsomt (og dessverre noe jeg også er ganske god på) 🙂 Øvelse gjør mester!

   Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Anbefales! Jeg syntes det var ganske skummelt å skulle pakke sakene og flytte med barn (det er liksom enklere når man er student og bare har seg selv å tenke på), men vi har ikke angret et sekund! Fin kveld til deg! 🙂

   Svar
   1. ToPlussTre Innleggsforfatter

    Ja det skjønner jeg godt! Jeg har liksom hatt i bakhodet at når guttene skal begynne på skolen i Norge, DA skal vi være ferdig med eventyrene og slå oss til ro. Det er ett år unna, så vi får se om vi ikke klarer det 😉

   2. ToPlussTre Innleggsforfatter

    Haha, jeg møter stadig folk her som sier at de kom for ett år men har vært her i tjue eller enda mer…! Men sånn er det jo altfor skummelt å tenke! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s