10 tegn på at du er guttemamma

Jeg har tre gutter. Jeg vet ikke hvordan livet mitt ville sett ut om jeg hadde vært mamma til tre jenter, men at det ville vært annerledes er jeg hundre prosent overbevist om!

Det vet at du er guttemamma med stor G når:

1. Superheltene har kommet inn i livet for å bli. Du er på fornavn med Spiderman, Hulken og Batman og har ikke bare godtatt dem, du er til og med tilbøyelig til å synes de er søte.

Guttemamma2. Ninjas, Hot Wheels, Dinosaur-trucks og Rescuebots har sakte men sikkert sneket seg inn i ditt daglige vokabular på lik linje med Superheltene.

3. Du kan ikke forlate kjøkkenet i fem minutter uten at komfyren har blitt omprogrammert, små metalliske gjenstander blitt stukket oppi brødristeren og kaffemaskinen står og durer mens vann renner i strie strømmer utover benken.

4. Du overhører ting som «stå oppi sofaen og hopp ned på hodet mitt mens jeg ligger her!» og tar det med knusende ro. Så lenge de leker sammen er alt fint.

5. Du avverger minst fem mordforsøk daglig. Jeg gjentar: Så lenge de leker sammen er alt fint!

6. Du har akseptert at dukkevognen (les:kjøretøyet) fascinerer mer enn det som er oppi og at å dekke dukken med stein også er en måte å vise omsorg på.

Guttemamma7. Du har lært deg at «nå må dere komme» aktiverer en automatisk respons som betyr «løp så fort dere kan ut av butikken/gjennom parken/ned veien/inn i skapet/under sengen»

8. Du slapper best av sammen med andre guttemammaer – de har full forståelse for hvorfor et av barna dine befinner seg fire meter over bakken hengende opp ned mens de to andre er i fullt firsprang på vei ned til elven.

9. Du godtar at å sitte stille er naturstridig. Mennesket er skapt for bevegelse. Bedre å slenge seg med enn å kjempe imot! I det minste holder du deg i form!

10. Du gruer deg allerede tre dager etter at han er født til den dagen han skal forlate deg. Du vet samtidig at mammaer har en helt spesiell plass i små (og store!) guttehjerter og at ingen (sånn egentlig!) noen gang kan ta den plassen!

Fin tirsdag til deg! Guttemamma

 

7 tanker om “10 tegn på at du er guttemamma

 1. På tjukka

  Hihi 🙂 Sønnen min er fortsatt veldig glad i «bebi» og dukker, men vi får se hvor lenge det varer 😉 Full fart sammenlignet med venninnene på samme alder er det i alle fall allerede!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   «Bebier» er ganske i vinden her også, de får bare litt hard medfart stakkars… og så går det mye i «mammabil» og «bebibil» eller «pappadinosaur» og «bebidinosaur» osv. Haha! Og ja, full fart… det er min hverdag, kort oppsummert! 🙂

   Svar
 2. Irene

  Jeg har én gutt og to jenter, og det er himmelvid forskjell på å være gutte- og jentemamma! Både når de er små og senere, men begge deler er like bra! 🙂

  Men jeg er også musikk- og teknologimamma, og det tror jeg er ganske forskjellig fra å være sport- og idrettsmamma…

  Svar
 3. Mammadamen

  Haha, jeg kjenner meg godt igjen i dette! 🙂 Ei venninne sa til meg en gang at det er de tøffeste som blir guttemamma. Det kan jeg egentlig ikke si høyt, og det er så klart mange utfordringer og sikker like «tøft» å være jentemamma. Men det hender jeg koser meg litt med de ordene for meg selv når det løpes, ropes og hoies som verst 😉

  Fin lørdag!

  Svar
 4. Hanna

  Haha hvilket herlig innlegg 😊 Jeg er fortsatt helt amazed over att det kan vare så stor forskjell på gutter & jenter. Storesøster på 3 år er en prinsesse som vil ha votter på når hun skal leke i sandkassen i barnehagen 😂 Tvillinggutta på 19 måneder er som en tornado full med latter, krangling, kos, krangling, kjærlighet & litt krangling igjen 😉 Fasinerende må jeg si!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Tvillingguttene dine høres ut som en yngre utgave av mine 🙂 Ja, det er veldig fascinerende å følge med på! Votter i sandkassen var jo en smart løsning for å unngå å bli skitten, haha! 🙂 Fin kveld til deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s