Idyll?

Det er sol og sommer, langhelg og familietid. Far i huset fyrer opp grillen, barna løper lykkelige rundt i hagen og vi gjør oss klare til bursdagsfeiring av vårt firbente familiemedlem. I wish…

Er det noen som er i tvil om hvorfor gassgrillen har gjort sitt inntog og erstattet den gode gamle kullgrillen?

IdyllIkke jeg!

Jeg prøvde å være positiv så lenge jeg kunne, helt til huset luktet bålstue og jeg fryktet at ungene hadde fått en mild røykforgiftning.

Da var jeg sur og mannen sur fordi jeg var sur og ungene var sure fordi de ikke fikk lov å være ute lenger.

Etter å ha grillet (les: røkt) pølsene ble det bursdagsfeiring.

Hovedpersonen fikk servert pølse. Så forsynte hun selv med tre-fire pølser ved å hoppe opp på bordet og snappe til seg fra guttene i ubevoktede øyeblikk. Hun fikk også en leke i gave, som guttene har brukt hele resten av helgen på å krangle om.

Etter en uke med iskald vind og regn var vi så ekstatisk overlykkelige over å få en solfylt time i hagen på lørdag at vi kastet klærne og erklærte at det var blitt sommer.

Nå er alle forkjølet.

Ellers har vi fått med oss Eurovision-finalen og fått tatt en sykkeltur og det var egentlig pinsehelgen vår kort oppsummert.

Har du funnet frem (gass)grillen?

Håper du nyter langhelgen der du er!

Idyll

4 tanker om “Idyll?

 1. Irene

  Hehe, vi har ikke funnet fram grillen ennå, det har ikke helt vært temperaturer som har frista helt til det… Ellers er vi ihuga tilhengere av kullgrill vi, altså! 😉

  Her har vi fint og mindre fint vær annenhver dag, i dag har det vært bra. Vi har vært samla hele familien på mannen side minus vår eldste datter for å feire svigerfar. Det var veldig koselig!

  I går prøvde jeg noe nytt: jeg lagde granskuddsirup! Det var kjempegodt på krokanis sammen med peanøtter. 🙂

  Svar
   1. Irene

    Nei, jeg leste om det første gang sommeren for to år siden. I fjor glemte jeg det til «sesongen» var over… Det er ganske enkelt: jeg dekker granskudd så vidt med vann og koker en knapp halvtime. Så siler jeg bort skuddene og koker opp avkok og sukker i forholdet 3/2 avkok/sukker. Så koker det til det har blitt litt «tynt seigtflytende». Da har det fått en fin rødfarge. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s