Mange måter å være i form på!

Jeg  vet aldri helt hva jeg skal svare når folk spør om jeg får tid til å trene. Hva mener de? Om jeg har medlemskap på treningssenter? Om jeg går på boot-camp, tar svømmetimer eller om jeg deltar i halvmaraton?HverdagstreningSvaret er nei, nei og nei.

Jeg har ikke satt mine føtter på et treningssenter siden jeg var fire måneder på vei med tvillingene.

Men stoppet å trene? Nei, det har jeg aldri gjort. Ikke i mitt hode!

Et av de største paradoksene jeg vet om er dette:

Vi blir tykkere og tykkere. Samtidig som vidunderdietter formerer seg med rekordfart og vi kaster oss på den ene mat-trenden etter den andre.

Vi får flere og flere livsstilssykdommer, muskel- og skjelettlidelser. Samtidig som treningssentrene håver inn penger og fitnessblogger og instagram-bilder av perfekte, veltrente kropper når stadig nye høyder.

Vi kjører bil til butikken, til jobben og til ungenes fritidsaktiviteter. Vi tar heisen de fem etasjene fra kontoret opp til kantinen. Så vi kan spare tid. Tid som vi kan bruke til – for eksempel – å «trene».

Vi er «på trening» når vi går inn døren til treningssenteret. Vi er «ikke på trening» når vi lufter hunden, når vi bærer matvarene hjem fra butikken eller når vi trekker ungene på akebrett.

Da jeg var student og før jeg fikk barn jobbet jeg som instruktør tre-fire dager i uken og kunne bruke min ledige tid på stort sett det jeg ville.

Fysisk aktivitet har vært en del av livet mitt så lenge jeg kan huske, og jeg elsker det!

Men så måtte jeg snu opp ned på hvordan jeg tenkte. Det var sånn rundt et-og-et-halvt-svangerskap, jobb, hund og hus et sted. Stikke på treningssenter tre kvelder i uken? Glem det! Ikke energi, ikke tid, ikke råd. Ikke lyst!

Hverdags-aktivitet fikk derimot en helt ny betydning:

En trilletur i motbakker med tvillingene i vognen.

Knebøy med baby i armene. Fremdeles synes fireåringen det er gøy å være «mamma sin «hjelper» og sitte på ryggen mens jeg tar knebøy!

Løpe med guttene i vogn til lekeplassen og ta spensthopp og styrkeøvelser mens de leker.

En treningsmatte og tjue minutters styrkeøvelser på gulvet hjemme.

Kveldstur med hunden – på med treningsbukse og joggesko og vips så er tjue minutter overkommelig!

Sykle til og fra skole/barnehage med storebror bakpå sykkelen og de to minste i sykkelvogn. Slitne lårmuskler garantert!

Bilen her i Cambridge er erstattet av sykkel. Stort sett over alt. Det er rett og slett enklere enn å kjøre!

Så ja! Jeg får tid til å trene.

Ingen boot camp, ingen tredemølle, ingen romaskin, ingen personlig trener. Jeg bruker ikke flere timer av uken min på å perfeksjonere musklene mine eller måle hvor mye jeg forbrenner på spinningsykkelen.

Jeg bruker derimot mange timer hver uke på å minne meg selv på at bevegelse gjør meg glad, at litt er bedre enn ingen ting, at riktige øvelser holder ryggen min i form og at sterke ben og armer gjør at jeg klarer mer i hverdagen.

Jeg har ikke sixpack-mage, markerte muskler og minimal fettprosent. Men jeg er i god form! Det er deilig å kjenne at kroppen fungerer og at jeg har energi (så mye som man kan ha som småbarnsmamma).

En dag (når guttene er blitt større) kommer jeg nok til å ta turen til treningssenteret igjen. Inntil videre holder hverdagsaktiviteten lenge.

Det blir jo umulig å holde seg i form dersom den eneste definisjonen av en «trent» kropp er den som fremstilles i fitnessblogger og på instagram!

Og – let’s face it – det er temmelig vanskelig å holde seg i form med tre små barn i huset dersom man ikke er bittelitt kreativ på treningsfronten.

Er du hverdagsaktiv? God ukestart til deg!

Hverdagstrening

8 tanker om “Mange måter å være i form på!

 1. Anja Elisabeth Holt

  Ja, det vil jeg påstå at jeg er. Jeg er ikke medlem av treningssenter, men jeg trener karate med yngste jenta mi og ellers så er vi bare ute sammen. Det holder så innmari bra det, lavterskel, det er ikke feil.

  God og aktiv uke til deg!

  Svar
   1. ToPlussTre Innleggsforfatter

    Helt topp!! Ettersom «hjemme» for tiden er i England så skal vi jo sånn sett ut og reise, men vi holder det enkelt: Hjemme hos mine foreldre på hytta og hos svigers. En liten tur til Kristiansand dyrepark med overnatting hos en venninne, ellers blir det stort sett is fra fryseren og se hva dagen bringer der vi er. Gleder meg! 🙂

 2. Irene

  Enig med deg! Normal hverdagsaktivitet holder oss i form, rompa i sofaen hele dagen eller på en kontorstol holder oss ikke i form.

  I dag har jeg gått hjem fra jobb. Det er 7 km og det er en fantastisk deilig tur. Det har jeg planer om å gjøre mer av i sommerhalvåret. 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Jepp – glem «sommerkroppen» og alt det der. En glad sjel i en sunn kropp tåler at livet setter litt spor, er litt i bevegelse hver dag og kan nyte mat med god samvittighet 🙂

   Svar
 3. nullfiresyvni

  Jeg er så enig med deg. Det måtte jo bli et blogginnlegg hos meg til slutt også. Det florerer av sommerkropp, pappakropp og helårskropp. Jeg er definitivt fan av den siste. En kropp som orker et hektisk liv med to små. Løping har jo blitt min greie. Jeg får virkelig luftet hodet og stresser ned når jeg løper. Treningsstudio funker heller ikke for meg. Jeg prioriterer det rett og slett ikke. Så det blir som med deg. Løping, lange turer med barnevogna når lillesnupp skal sove, noen knebøy med ungen på skuldrene og sykling til ekebergsletta for å se på dyrene. Ungene elsker å sitte bok i sykkelvogna. Det er også trening. Syns det er imponerende nok jeg 😉

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Enig, være ute på løpetur eller en rask gåtur med hunden er ordentlig terapi! Det er så mange smarte måter å holde seg i form at treningssenter absolutt ikke trenger være eneste løsning! Og det viktigste er jo uansett å ha en kropp som fungerer, ikke en som ser ut som en utstillingsdukke…! 🙂 Skal titte innom og lese hos deg også! God helg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s