Ferie med sol, avslapning og romantikk ønsket

Kjære Orakel,

Jeg og min mann og våre tre barn på to, fire og fem skal på ferie om et par uker. Vi kunne tenke oss et sted med mye sol, mulighet for ro og avslapning og gjerne noen kulturopplevelser. Har du noen tips til hvor vi skal reise? Hilsen forventningsfull trebarnsmor.

Kjære forventningsfull trebarnsmor,

Nå ler jeg så mye at jeg nesten tisser på meg!! Ro og avslapning kan du glemme de neste ti årene – det privilegiet kastet du dessverre med p-pillene. Sol kan du få, men du rekker neppe å nyte den innimellom opptørking av smeltet is, skifting av badetøy, sette plaster på skrubbsår og passe på tre ikke-svømmedyktige krabater som vil hoppe til sjøs. Å ta på solkrem på en toåring er presisjonsidrett på nivå med å treffe en mygg med en golfball og ikke noe du bør begi deg ut på annet enn i nødstilfelle. Det nærmeste du kommer kulturopplevelser på en god stund er antakelig en tur til McDonalds eller ballbingen på IKEA. Jeg anbefaler deg å bli hjemme. God sommer! Hilsen Orakelet

Ferie med sol, avslapning og romantikk ønsketFerie er deilig!

Men ferie eller ikke – det er bare å innse at visse ting ikke forsvinner selv om barnehager og skoler og kontorer stenger dørene!

Oppvasken og skittentøyshaugen blir med på ferietur, det samme gjør de tidlige morgenene, unger som maser om is og tv-titting og tre små gutter som ryker i tottene på hverandre ti ganger om dagen.

Hele familien samlet under samme tak uten de vanlige rutinene å fylle tiden med. Lange dager med regn og gråvær. Begrenset lommebok og mindre tid til egne aktiviteter enn man kanskje hadde ønsket seg. Nok til å legge en demper på humøret til enhver!

Det hadde vært deilig å drikke espresso på en fotauskafé i Roma, ligge langstrakt på en strand i Spania eller slange seg i en park i London med en bok. Men det er bare å innse at den ferie-drømmen er et stykke unna akkurat nå!

Det nærmeste jeg kommer sommer-idyll er kanskje å sitte ute i gresset med en kopp kaffe og se på de tre guttene mine leke i sandkassen. Nært nok til at jeg kan høre dem pludre med hverandre, men langt nok unna til at jeg kan lukke øynene, kjenne solen i ansiktet og la tankene vandre et lite øyeblikk- så lenge det varer.

Men det er akkurat her jeg har lyst til å være!

Hvis vi er veldig heldige får vi noen solfylte og varme dager, unger som gladelig tar på seg solkrem og solhatt og koser seg ute, noen besøk hos familie og venner og litt tid til å bare være kjærester innimellom også.

Da skal jeg være storfornøyd med vår Norgesferie, jeg!

Har du har (hatt) en fin ferie så langt?

Ferie med sol, avslapning og romantikk ønsket

4 tanker om “Ferie med sol, avslapning og romantikk ønsket

 1. kirsti

  Herlig. Vår ferie bestod i å reise på hyttta (mammas hus i Spania) hvor lite klær og naturlige aktiviteter som sandslottbygging og bading var på to-do lista. Vi har funnet ut at vi får ferie om vi kjører ungenes tempo. På kveldene, når ungene er i seng, har vi litt alenetid. Da spiser vi gjerne litt mat, leser bok eller skravler og drikker vin. Men om jeg vil kalle det ferie i ordets avslappende forstand vet jeg ikke. Prøv å få med deg to sandete, saltvannsklamme unger opp fra stranda, i tørre klær, uten at de havner i sanda igjen (og uten å klikke i vinkel foran hele hurven med fremmede mennesker). Joda. Det var en svett opplevelse. Men vi har kost oss og jeg har fått litt mer farge enn om jeg hadde vært hjemme.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hei! Det hørtes veldig deilig ut!!Bortsett fra sand og solkrem da… 😉 Jeg tror det meste handler om innstilling og prøver å kose meg selv om været ikke er helt topp! Kan jo håpe på litt sol i august også 🙂 God helg til deg!

   Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Så deilig! Vi koser oss med Norgesferie også. Skulle gjerne hatt litt mer sol men usikkert vær er en del av pakka – må bare ha rette innstillingen 🙂 God helg til deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s