Farvel smokk!

Forberedelsene startet for et par måneder siden: «I sommer skal vi til dyreparken og besøke Kaptein Sabeltann og hans smokkarium«!Farvel smokkStorebror ga smokkene sine til Kaptein Sabeltann den sommeren han fylte tre år.

Han var kjempemotivert og verdens stolteste gutt da han leverte dem fra seg. Men det var en smertefull opplevelse da det sank inn at han faktisk måtte sove uten smokken!

I år var det tvillingene sin tur.

Vi dro innom smokkariet den første dagen og bare kikket. Pratet litt og forberedte dem på at i morgen skulle smokkene overleveres.

Dagen etter tok vi en tur med sjørøverskipet, og etter tokten var de giret til tusen og mer enn klar for å sende smokkene avsted:

«Vi er stooore gutter nå!»

Farvel smokk

Helt til vi kom i bilen og skulle kjøre.

Det ble en lang biltur. Og en kort natt. Men i dag har vi lovet dem at de skal få velge seg hver sin lille ting på lekebutikken for å feire at de (til slutt) sov helt uten smokk.

Smokken har vært livredning for oss i disse tre årene, men på et eller annet tidspunkt må man jo sette en strek!

Heldigvis har de koseklutene sine, og dem skal de få beholde så lenge de vil!

Hvordan sluttet dine med smokken?

Fin dag til deg! Farvel smokk

6 tanker om “Farvel smokk!

 1. Anna GL

  Jeg gruer meg til det er vår tur. Smokk er så utrolig digg. En trøst når man er sliten eller når det klør i munnen, og så finner de jo så lett roen for natta med den. Hvor gamle er tvillingene nå? Tre år? Jeg ser liksom for meg at guttene her må slutte samtidig, om det skal være gjennomførbart. Så kanskje når eldstemann er tre og yngste er to…?

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, de ble tre år i april. Jeg har ikke orket å ta den kampen før nå, vi fant ut at vi må ha ferie 😉 Og hadde det ikke blitt nå så måtte det blitt neste sommer! Enig i at det kan være litt vanskelig å få en til å slutte hvis den andre fortsatt bruker, for da ligger det jo smokker tilgjengelig. Guttene har faktisk sovet bra nå i natt, de bare våkner litt tidligere enn vanlig, så jeg krysser fingrene for at det holder seg sånn. Fordelen med at de er tre år er jo at man kan snakke med dem og «få dem med» på hele greia, for eksempel med Kaptein Sabeltann. Lettere enn å bare «ta smokken bort». Lykke til når det blir din tur! 🙂

   Svar
 2. solveig synnøve holmby

  Så flinke gutter da!!
  Mine er fortsatt veldig avhengig av smokken og jeg skjønner ikke hvordan vi skal klare oss uten. Og de gjør de vel ikke selv heller. Så her har vi den fortsatt. Men den ene tvillingen er ferdig med bleie på dagtid og vi syns det er et stort fremskritt. Bare ett bleiebarn!! Så får smokken komme etter hvert. Storebror var 4 år da han gav den til Sabeltann. Det var tre netter med kamp og tårer og jeg støttet opp så godt jeg kunne med «Denne kampen skal du vinne. Du er sterk. Jeg står med deg i kampen» Og så glemte han det 🙂
  Gratulerer til de «store gutta» 😀

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Takk! 🙂 De to her har vært temmelig smokke-avhengige de også, så jeg var litt spent. Men siden de er såpass gamle at vi kan snakke med dem om det og de selv kunne få gi smokkene til Sabeltann så har det gått greit. Det var helt krise første kveld, og i går tok det litt tid før de roet seg, men det ser ut til å gå fint! Heldigvis er det ferie 🙂 Lykke til etter hvert med dine også!! 🙂

   Svar
 3. trompetmor

  Sekstenåringen sine smokker ligger også der inne i mylderet ett sted:) Han la dem igjen der da vi var på sommerferie for mange år siden, mer eller mindre frivillig. Det gikk mye bedre enn jeg hadde trodd, og sånn har det vært med de andre barna her også. Ei kastet dem regelrett i søpla da jeg sa hun skulle få sykkel om hun sluttet, da var det jeg som hentet dem diskret opp igjen fordi jeg absolutt ikke trodde henne. Hun spurte ikke etter dem èn eneste gang. Har hun først bestemt seg så… slik er hun ennå.. De andre her har blitt lovet bilbane og Èn skulle få ny traktor… De har lagt den fra seg uten dill dall.. Det har gått over all forventning. Nesten så jeg tror det er vi, de voksne, som er mest avhengig av denne trøsten. Den er liksom vår trøst til barnet når ingenting annet virker, sånne trøster kan være skumle å kaste for da har vi kun igjen oss selv til hjelp:)

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Enig med deg, jeg synes smokken har vært livredning så mange ganger… i bilen, på ettermiddager når alle er slitne og sultne, ved sykdom, tannfrembrudd, når de trenger litt kos… akk! Men nå er det slutt, og det har faktisk gått over all forventning! De to første kveldene og nettene var kjipe, men nå ser det ut til at smokken er glemt 🙂 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s