Barnehageinnkjøring

Denne uken har vi hatt barnehageinnkjøring i ny barnehage for de to minste.

De gikk riktignok i barnehage i fjor også, men bare to og en halv dag. Mer enn det hadde vi ikke råd til, ettersom en fulltidsplass her i England koster ca tolv tusen (!) kroner i måneden! Det er jo bare å ta hoderegningen for tvillinger selv…!

Fra fylte tre år får man subsidiert femten timer barnehageplass, så dette semesteret kunne vi flytte dem over i en barnehage der de kan være litt mer per uke.

Det er en såkalt «nursery school», som innebærer at barna må ha fylt tre år for å starte og at alle ansatte er utdannede lærere. Ettersom man her i England begynner på skole det året man fyller fire år er det ment som en forberedelse til skolestart.

Barnehagen har en stor hage med masse tumleplass og to kaniner som hopper rundt og lar seg mate og klappe av barna. Det er store rom med aktiviteter de kan velge mellom, lærerstyrte samlingsstunder og varm lunsj og frukt hver dag.BarnehageinnkjøringBarnehageinnkjøringHer skal de være tre fulle dager mens jeg jobber, og så skal de være annenhver torsdag i barnehagen mens den andre er hjemme med meg. Fredager har jeg begge to hjemme. For meg er det en perfekt balanse akkurat nå!

Det har vært mange nye rutiner, navn og ansikter og masse nye inntrykk.

Det er en stor overgang å begynne et nytt sted, selv om guttene nå har blitt over tre år og de er trygge på å være borte fra oss!

Nattesøvnen blir mer urolig og de våkner tidligere. De blir litt mer klengete og sutrete. De har mer behov for en stille stund på fanget.

Og mitt forsøk på en liten butikkrunde for å handle en bursdagsgave i går ettermiddag endte med en utslitt treåring og en halvspist bolle på gulvet…

Kanskje ikke så rart når jeg tenker på hvor slitsomt det er for oss voksne å begynne i en ny jobb!

Godt det er helg…! God fredag til deg! 

Barnehageinnkjøring

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s