Tvilling-dag

Annenhver torsdag får den ene av tvillingene være hjemme med meg, mens broren er i barnehagen. Det har vært den beste investeringen vi har gjort på lenge!

Jeg har skrevet før om den klassiske «tvillingfella»:

Det er vanskelig å få til en god samtale eller å fullføre en aktivitet fordi begge to hele tiden kjemper om oppmerksomheten. De vil stort sett alltid gjøre det samme, ha de samme lekene og lese de samme bøkene.

Noen ganger skulle jeg ønske jeg bare kunne klone meg selv og gi en mamma til hver av dem!

Jeg føler så ofte at jeg ikke er «tilstede»; det handler bare om å underholde den ene mens den andre trenger hjelp til et eller annet, eller å prøve å la begge to få slippe til i samtalen, eller prøve å lytte til begge to på én gang.

Mye tid går til å unngå at de ryker i tottene på hverandre eller prøve å planlegge hvordan jeg skal få begge to med meg ut døren uten altfor mye logistikk-utfordringer.

Og den ene drar den andre med seg, så dersom vi først kommer litt skeivt ut (for eksempel i køen på matbutikken) er det utrolig vanskelig å roe ned begge to på én gang!

Nå tenker du sikkert bare at «jamen det er jo bare sånn det er å ha flere barn»!

Men jeg tror de som har tvillinger kan kjenne seg ekstra godt igjen.

Vi har jo også en eldre gutt. Og fordi han alltid er på et annet stadium og er opptatt av litt andre ting så er det litt lettere å gi ham fokusert oppmerksomhet, om det så bare er mens vi tar ham til og fra svømmetrening. Han får automatisk mer tid alene i løpet av en uke enn brødrene får, fordi de deler mange flere rutiner.

Nå skal det sies at det er myyyye lettere nå som de har blitt  tre og et halvt!

Vi kan snakke med dem på en helt annen måte, de klarer så mye selv og det meste av tiden leker de så fint sammen som bare tvillinger kan! De har sin egen helt spesielle verden og de har noe eget i det å alltid være to.

Men det er innmari fint å ha den ene dagen i uken med bare én av dem!

På en typisk torsdag starter vi med å levere broren i barnehagen og så ta en liten gåtur hjem med hunden. Så drar vi gjerne på butikken og jeg får unna litt husarbeid. Og i halv tolv-tiden pleier vi å sykle ned til byen og møte mannen min til lunsj et sted.

Det er så koselig!

For et par uker siden var vi på biblioteket. Vi har vært på arkeologisk museum og sett på dinosaurskjeletter og vi har vært på lekeplasser. Programmet blir stort sett det samme to torsdager på rad, sånn at begge skal få med seg det samme.

I dag hadde vi en sen «english breakfast» med toast, egg, pannekaker, bacon og tomatbønner…

Jeg tror de setter ordentlig pris på denne ene «spesielle dagen» i uken. Det er ikke så ofte de opplever å ha mamma eller pappa helt for seg selv!

Hender det at du har ungene hjemme fra barnehagen en dag i ny og ne?

Tvilling-dag

4 tanker om “Tvilling-dag

  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hehe, ja det hadde vært veldig greit noen ganger… Heldigvis trenger man ikke en hel dag for å skape litt alenetid med en av oss – vi prøver ofte å ta en av dem med på butikken eller når noe skal fikses eller hunden skal luftes etc, sånn at det bare blir noen minutter innimellom uten søsken 🙂 God helg til deg!

   Svar
 1. Irene

  Vi har også vært litt oppmerksom på at hver av de tre skulle få litt tid med oss alene, og jeg tror kanskje det er enda «viktigere» med to som er like gamle og på samme nivå. Vi tok hver av våre med på en ukes alene-med-mamma-og-pappa-tur til Island sommeren i det året de fylte ti. Det var veldig koselig! Og selv om vi foreldrene fikk tre i utgangspunktet «like» turer, så ble de ganske forskjellige likevel. 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Så koselig! En hel tur alene med mamma eller pappa! Heldige da. Jeg synes jeg blir kjent med dem på en helt annen måte alene og at de leker bedre sammen alle tre også dersom de får litt «avbrekk» for seg selv. Noen ganger er det nok bare med en tur alene med en av oss på butikken eller ut med hunden 🙂 God helg til deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s