Så var det jul igjen!

Jeg husker fortsatt julaften og romjulen som en eneste lang, avslappende, ligge-rett-ut-med-en-bok, gå lange turer i frisk luft, spise-god-mat-seanse.Nå er det jul igjen

Det var før barna kom.

Det var før vi skulle ta med tre gutter, julegaver og bagasje på fly hjem fra England til Norge og så komme oss rundt på familiebesøk ved hjelp av tog.

Det var før tre småtroll skulle få på seg bunad innen klokken ett på julaften og vi skulle være ekstra tidlig ute for å rekke julegudstjenesten og få spist julemiddagen før tre av deltakerne sovnet ved bordet.

Det var før vi ble vekket tidlig på morgenen enten det var jul eller ikke, og enten man hadde vært lenge oppe kvelden før eller ikke.

Nå er den «gamle» julefeiringen lagt på hylla, og erstattet av et ønske om at disse tre små skal få den samme fine, spennende og minnerike opplevelsen av julen som vi selv hadde da vi var små.

Det vil si å la små barnefingre pynte juletreet på den mest usymmetriske og lite estetiske måten det går an å pynte et tre på, og så si «nei har du sett så fint!«.Nå er det jul igjen!

Og så rette opp bitte-littegrann etter at de tre små har lagt seg og sover søtt.

Det vil si å passe på å fylle julestrømpene til julaften morgen med noen spennende godbiter som holder dem aktivisert det meste av dagen i påvente av å kunne gå løs på gave-haugen når det har blitt kveld.Nå er det jul igjen!

Og sende dem ut på en tur i frisk luft for å sørge for at noe av den oppsparte energien får utløp.

Det vil si slenge på seg finstasen fem minutter før man skal ut døren fordi den siste timen har gått med til å få på små strømper, bunadssøljer og bukseseler.

Og forklare en treåring at bunadsbuksen skal stoppe under kneet og at den ikke blir lenger selv om han prøver å trekke den ned til anklene mens han hyler!

Det vil si å spise sin egen julemat etter at den har blitt kald fordi man har tatt noen på do, skjært opp mat, tørket opp et veltet brusglass og avverget en krise fordi sausen blandet seg med kjøttet på tallerkenen.

Og svette seg gjennom gaveåpning ved å prøve å forhindre at det fullkomne kaos bryter løs med åpning av gaver i hytt og pine og ingen anelse om hvem som fikk hva.

Nå er det jul igjen!

Og en veldig koselig jul har det vært, på tross av – eller egentlig på på grunn av – tre små gutter og et litt høyere aktivitets- og støynivå enn i gamle dager (og enda bedre skal det bli, når vi feirer jul neste år med fire små…)!

I morgen reiser vi til fjells og der har vi fått skiføre-garanti, så nå gleder jeg meg til å fortsette kaoset og kosen der!

Håper du har hatt en fin julefeiring der du er!Nå er det jul igjen!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s