Gjenbruks-baby!

Vi reiste så lett vi kunne hjem i julen sånn at vi kunne fylle bagene med babyklær og utstyr på vei tilbake. Baby nummer fire blir en gjenbruks-baby på høyt nivå!Gjenbruks-baby Med førstemann ville jeg ha nytt av det meste.

Likte ikke tanken på at noen før lillegutt skulle ha brukt verken sengen, vognen eller klærne, og så klødde jeg jo i fingrene etter å gå løs i barnebutikkene! Dessuten hadde vi ikke så mange å arve etter, siden jeg var ute før søsteren min og broren til mannen min fikk barn på samme tid som oss.

Som de fleste har jeg vel i ettertid erfart at babyen ikke trenger veldig mange plagg i starten, og at de vokser ut av det i rekordfart, men prøv å si det til en verpeklar førstegangsmamma!

Etter hvert som tre gutter begynte å gjøre seriøst innhugg i lommeboken har vi blitt ivrige trålere av finn.no og liknende sider til både utstyr, leker, sko og klær.

Da tvillingguttene kom hadde vi ett sett av det aller meste som kunne arves. Dessuten begynte jeg å kjøpe «dobbelt» av mye til storebror da jeg visste det kom to gutter etter ham.

Denne gangen vet vi ikke kjønnet enda, men på begge sider hos oss er det kun fettere å arve etter, så ingen tvil om at gutt er mest praktisk!

Gjenbruks-babyDet var så koselig å finne frem boksen med babyklær etter de andre og gå gjennom den store posen med klær fra søsteren min nå i julen!

Jeg plukket med meg de lyse og kjønnsnøytale tingene i første omgang, så får vi se om det blir med en haug med blått hjem i neste runde.

I tillegg til klær fikk vi med oss vogn, bæresjal, sauefell, dyne, vognpose og en haug med annet som jeg har gitt bort eller solgt etter våre tre.

I motsetning til første gang er jeg overlykkelig over alt jeg kan slippe å kjøpe til denne babyen!!

Nå gleder jeg meg bare til å ta i bruk alle de fine tingene som jeg har gode minner om fra de andre tre eller fra min lille nevø.

Er du stor fan av gjenbruk?

Gjenbruks-baby

10 tanker om “Gjenbruks-baby!

 1. Irene

  Gjenbruk er flott! Alle mine tre har hatt de samme babyklærne. Da nummer to ble ei jente, så var det praktisk og greit at nummer tre også blir ei jente. Blir de minste klærne lite brukt, så er i alle fall finkjoler like fine når de må pakkes bort.

  I gata er mine barn de eldste. Klær som min eldste datter har brukt har gått i arv til søster før de har blitt levert til kusina i nabohuset. Derfra har de gått videre til jenta over gata før de har blitt sendt videre til yngre jenter i gata. Og for ordens skyld, vi snakker faktisk om klær fra Cubus, Lindex, H&M og lignende.

  Kos deg i ventetida! 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Så greit å ha mange i gata å arve etter! Lettere å arve jente-jente enn jente-gutt, også 🙂 Hvis vår neste blir jente så blir det nok mye blått men det funger jo fint det 😉 Tusen takk!

   Svar
 2. solveig synnøve

  Wow!!! Ny baby!! Jeg bøyer meg i støvet! Gratulerer! 🙂 Så hyggelig! Skulle likt å visst om det var et «uhell» eller et bevisst valg. Jeg har også lyst på en til, men mannen min vil ikke… Foreløpig har vi nok med å holde styr på våre 3.

  Vi kjøper også mye brukt! Mye på finn og på tvillingsider. Det er tipp topp. Jeg har gjort noen gode kupp på å kjøpe brukt. Men jeg kjenner igjen tanken med førstemann. Ingenting skulle være brukt av noen andre.
  Masse lykke til og kos deg med den lille i magen.
  Klem 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hei Solveig, tusen takk! Ja, det var helt planlagt. MEN: Hadde det vært opp til mannen min ville vi nok ikke gått for en til – det var jeg som i utgangspunktet ønsket det. Vi hadde noen lange runder før vi bestemte oss – det er jo viktig å være to! Hvem vet – kanskje mannen din endrer mening en dag? 😉 Klem

   Svar
 3. Stina

  Altså mener du helt på ekte at du sorterte etter «kjønnede» farger til en baby???? Hadde vært veldig interessant å høre hvorfor.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hei Stina! Ja det mener jeg – på «ekte» 😉 Vi skulle fly tilbake til England med begrenset plass i kofferten så i denne omgang tok jeg nøytrale plagg. Ikke bare pga kjønn men også fordi jeg liker lyse/nøytrale plagg på nyfødt (og kjøpte det til våre gutter også)! Dersom vi får en jente denne gangen kommer hun selvsagt til å arve MYE blått etter sine tre brødre, men hadde det vært motsatt ville jeg neppe puttet kjoler eller småblomstrete topper på en gutt. Fin dag til deg!

   Svar
 4. casadidriksen

  Ser jo at jeg har gått glipp av noe her. Gratulerer masse masse masse med nummer fire på vei! Fire er flott! Om enn slitsomt. Men jeg kan ikke se for meg at det er mer slitsomt enn det dere allerede har overlevd, så dette kommer til å gå som en lek.. Gjenbruk er flott. Da Yme kom til verden fikk vi masse gutteklær fra venner, men jeg må innrømme at jeg gikk litt bananas i butikker også da jeg syntes det var innmari moro å kjøpe blått i stedet for rosa. Dis har ikke fått så mye nytt før nå. Hun er helt annerledes i kroppen enn storesøstrene så det er mye av det vi har fra dem som blir trangt og ekkelt på henne. Men masse passer jo også. Men skulle ønske vi hadde flere å arve av til de store. For der har vi ingen..

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Kan jo håpe at det går som en lek… men neppe 😉 Tvillinger var jo veldig tøft det første året-halvannet, men på den andre siden virker det like slitsomt med fire separate svangerskap, fire perioder med våkenetter, barn i fire forskjellige aldre osv… så det er nok fordeler og ulemper. Vi firebarnsforeldre er modige (og heldige!!) uansett, sier jeg! 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s